/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Situație alarmantă în raionul Hîncești: Noi cazuri de infectare cu Covid-19 şi două decese

missing
10 iulie 2020, ora 16:05

O situaţie alarmantă se atestă în raionul Hîncești, în legătură cu infecția cu coronavirusul de tip nou. Autoritățile locale anunță că, timp de o săptămână, au fost înregistrate 12 cazuri de Covid-19 şi două decese. Declarația a fost făcută de către Tamara Pascari, şefa Centrului de Sănătate Publică (CSP) Hâncești, în cadrul şedinţei primarilor din această săptămână.

Potrivit datelor prezentate de către reprezentanţii CSP Hînceşti, până la data de 9 iulie curent, numărul total de persoane confirmate cu Covid-19 a ajuns la 123, dintre care 89 de persoane sunt deja tratate.

În ultimele șapte zile, Covid-19 a luat viaţa a două persoane – o femeie în vârstă de 61 de ani din comuna Crasnoarmeiscoe şi o tânără în vârstă de 21 ani (fiind instituţionalizată în Casa internat pentru fete cu dizabilităţi) din or. Hânceşti.

Câteva cazuri sporadice au apărut şi în sistemul de sănătate în raion. La începutul acestei săptămâni, doi lucrători medicali şi un angajat din personalul auxiliar al policlinicii orăşeneşti au fost testaţi pozitiv la Covid-19. Este vorba de un medic de familie de la Centrul de Sănătate Hânceşti şi un medic oncolog de la Secţia Consultativă a Spitalului raional, care era angajat şi într-un spital din capitală.

Potrivit declaraţiilor şefei CS Hânceşti, Natalia Saharova, toţi cei care au contactat cu medicul de familie testat pozitiv (care astăzi primeşte tratament la domiciliu, având o formă uşoară) pacienţii cât şi personalul medical (3 lucrători medicali şi 3 persoane din personalul auxiliar) au intrat în carantină pentru 14 zile.

„În rest, toţi lucrătorii medicali activează în regim obişnuit, deservesc pacienţii doar în bază de programare, respectând cu stricteţe cerinţele epidemiologice. Totodată, vreau să remarc, că până la moment, lucrătorii medicali ai CS Hânceşti nu au fost testaţi la Covid-19, aceştia sunt supuşi testului doar în cazul apariţiei unor simptome specifice infecţiei respective”, a declarat Natalia Saharova pentru presa locală. 

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 18 666 de cazuri, dintre care 1293 în Transnistria. Până în prezent, au fost confirmate 2587 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care medici-669, asistenţi medicali-1184, infirmieri-508, personal auxiliar-226 persoane. Alte 252 persoane au fost tratate şi externate.  Până la ora actuală, 12 188 persoane au fost tratate de COVID-19. Din păcate, 627 de pacineți și-au pierdut viața.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram