/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Strada Ion Creangă din capitală ar putea intra în reparații în o lună și jumătate

10 iulie 2020, ora 13:54

Strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al capitalei ar putea intra anul acesta în reparații. Autoritățile municipale au lansat deja licitația pentru desemnarea companiei care va efectua lucrările. Vor fi, de asemenea, reabilitate rețelele de apeduct și canalizare. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul Ion Ceban.

Potrivit responsabililor de la Primărie, lucrările ar urma să înceapă în aproximativ o lună și jumătate, după desfășurarea procedurii de licitație și desemnarea antreprenorului. Acestea vor dura circa 18 luni. Suma totală a proiectului este de 50 milioane lei.

În proiect sunt prevăzute lucrări de amenajare a trotuarelor, schimbarea rețelelor de apeduct și canalizare, reabilitarea carosabilului și a sensurilor giratorii din Piața Dimitrie Cantemir și Piața Unirii Principatelor.

Reparația străzii Ion Creangă a început încă în anul 2018. În cadrul proiectului trebuiau să fie schimbate și rețelele edilitare: cele de apeduct și canalizare, însă acest lucru a fost ignorat.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că licitația a fost lansată abia acum deoarece autoritățile au insistat pe rezilierea contractului anterior, procedură ce a presupus cheltuieli, care inițial nu au fost prevăzute în bugetul municipal.

„Așteptăm la concurs antreprenori responsabili, care oferă servicii de calitate. Totodată, vom monitoriza cu strictețe evoluția lucrărilor de reparație a străzii, pentru a nu admite abateri de la proiect și de la normele legale. Locuitorii merită o stradă reabilitată după toate normele, iar lucrările trebuie să fie efectuate calitativ, transparent și în termen”, a declarat primarul general.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram