/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Omul de afaceri și activistul Valeriu Cucu, eliberat din penitenciar. Primele declarații

10 iulie 2020, ora 15:21

Omul de afaceri și activistul Platformei DA, Valeriu Cucu, achitat după trei ani de închisoare pe un dosar de contrabandă, a fost deja eliberat din Penitenciarul 13. La ieșirea din închisoare, acesta a declarat că a fost victima unei răzbunări ale unor rețele criminale.

„Am fost răpit de la familie de o organizație criminală formată din persoane cu funcții de răspundere în stat. Știși cum se furau înainte caii, așa răpeau pe timpul lui Plahotniuc persoane și le puneau în pușcărie. Motivele care au precedat ca eu să fiu adus la tăcere sunt două: unul criminal politic și unul criminal economic. ”, a declarat Cucu.

Omul de afaceri mai spune că ar fi fost închis pentru a fi adus la tăcere.

„S-au răzbunat rețele criminale formate din procurori cu înalte funcții de răspundere, generali de poliție, organizații criminale care erau toate într-o coagulareAstăzi parțial a triumfat justiția. Justiția a revenit din mocirla ei care a fost instaurată de un imperiu criminal al lui Plahotniuc și asociații lui”, a mai spus Cucu, menționând și că a fost amenințat inclusiv cu lichidarea fizică.

Valeriu Cucu a fost reținut la 28 martie 2017 de către Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale (PCCOCS) pentru contrabandă și spălare de bani. Împreună cu el au mai fost reținuți un broker vamal, un vameș și un șofer.

Azi, Curtea de Apel Chișinău l-a achitat pe Valeriu Cucu. Potrivit deciziei, Cucu a fost achitat deoarece fapta sa nu întrunește elementele infracțiunii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram