/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/INFOGRAFIC/ Locurile și activitățile care te expun celui mai înalt risc de infecție cu coronavirus

missing
11 iulie 2020, ora 12:25

În lume, dar și în Republica Moldova, din păcate, evoluția îmbolnăvirilor cu coronavirus e deloc îmbucurătoare. Ieri, pe plan mondial, s-a înregistrat un număr de peste 237 de mii de cazuri de infecție. În țările vecine, se înregistrează noi recorduri după relaxarea mai multor restricții dictate de situația pandemică, iar autoritățile de la Chișinău au decis ieri că nu e cazul să ne relaxăm, așa că au decis să prelungească starea de urgență în snănătate publică cu alte două săptămâni, până pe 31 iulie.

În această situație, este foarte important să fim conștiincioși, să urmăm recomandările Comisiei pentru Sănătate Publică, iar asta înseamnă să stăm acasă dacă e posibil, dacă trebuie să ieșim – să evităm aglomerațiile și să nu uităm de igienă. Mai jos, puteți vedea o listă de locuri și de activități și nivelul riscului de infecție cu Covid – 19 la care vă pot expune.

Potrivit acestor date furnizate de „Texas Medical Association”, mersul la bar este modul prin care putem contracta cel mai uşor noul coronavirus. Dacă iei masa în oraș, mergi la sală, într-un parc de distracții, la teatru, la un concert, pe un stadion la un meci sau la biserică, unde este prezent un număr mare de oameni, ești la fel de expus riscului de a te îmbolnăvi de coronavirus.

Ești expus unui risc moderat dacă călătorești cu avionul, mergi la salonul de frumusețe, mergi la shopping sau la plajă, faci grătar în curte, dai mâna cu cineva sau îți vizitezi o rudă mai în vârstă.

Cel mai mic risc de infecție îl reprezintă activitățile de rutină. Deschiderea unei scrisori ne expune cel mai puţin la infecţia cu noul coronavirus, cum era de aşteptat. În aceeaşi categorie intră şi mersul la benzinărie, preluarea mâncării de la restaurant, campingul sau tenisul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram