/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Salvatorii continuă să consolideze digurile din sudul țării. La Ghioltosu, a fost construit unul de peste 300 de metri

11 iulie 2020, ora 11:58

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI continuă să fortifice digurile de protecție din sudul țării. Vineri, 10 iulie, salvatorii au construit un dig cu o lungime de peste 300 de metri și înălțimea de 3 metri în localitatea Ghioltosu, raionul Cantemir.

Potrivit IGSU, construcția va proteja 48 de gospodării din localitate de riscul inundațiilor. Pentru întreprinderea lucrărilor de amploare au fost utilizate 26 unități de tehnică grea, iar 25 de persoane dintre care salvatori, polițiști și reprezentanți a autorităților au muncit pentru realizarea obiectivului.

Lucrări de consolidare a barajelor au avut loc și în localitățile Văleni, Colibași și Vadul lui Isac din raionul Cahul. În satul Vadul lui Isac, specialiștii au avut misiunea de a bloca tubul de evacuare a apei din terasamentul căii ferate fiind folosiți peste 50 de saci de argilă.

La Văleni, salvatorii în comun cu autoritățile au construit un dig pe o distanță de 20 m pentru protejarea a 40 ha de semănături.

Intervenția angajaților IGSU a fost necesară și în satul Colibași unde a fost construit un dig pe o distanță de 15 m pentru protejarea grădinilor din apropierea unui canal de evacuare a apelor amplasat în nemijlocită apropiere de calea ferată. Aici specialiștii au utilizat 150 de saci cu argilă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram