/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Amnesty: Covid-19 a provocat TREI mii de decese în rândul lucrătorilor medicali. Guvernele trebuie să asigure o protecție adecvată

missing
13 iulie 2020, ora 10:55

Autoritățile ar trebui să fie mai responsabile și să asigure o protecție adecvată pentru angajaţii din domeniul sănătății aflaţi în prima linie în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Îndemnul vine din partea Amnesty International, care a lansat un nou raport care documentează experiențele lucrătorilor din sănătate din întreaga lume.

Analizând datele disponibile, organizația a constatat faptul că peste 3.000 de lucrători medicali au murit din cauza Covid-19 în 79 de ţări, bilanţul fiind probabil mult mai mare.

Potrivit Amnesty International, raportul ”subliniază îngrijorările grave pe care angajaţii din sănătate şi din alte domenii esenţiale le au astăzi şi numeroasele moduri în care guvernele nu reuşesc să protejeze corespunzător drepturile omului”.

”Odată cu pandemia Covid-19 care se continuă să se accelereze în întreaga lume, solicităm guvernelor să înceapă să ia în serios sănătatea și viața lucrătorilor medicali. Unele țări nu trebuie să repete greșelile guvernelor a căror eșec în protejarea drepturilor lucrătorilor au avut consecințe devastatoare”, a declarat Sanhita Ambast, cercetătorul Amnesty International și consilier în domeniul drepturilor economice, sociale și culturale.

În aproape 63 de ţări și alte regiuni a fost constatată lipsa de echipamente de protecţie personală, salarii mici etc. Mai mult, cei care denunţă condiţiile proaste de lucru în unele ţări precum Rusia și China ar fi sancționați sau chiar concediați.

Conform raportului, țările care au raportat cele mai multe decese legate de infecţiile cu Covid-19 în rândul personalului medical sunt:

  • Rusia (545)
  • Marea Britanie (540, inclusiv 262 lucrători de asistență socială)
  • SUA (507)
  • Brazilia (351)
  • Mexic (248)
  • Italia (188)
  • Egipt (111)
  • Iran (91)
  • Ecuador (82)
  • Spania (63)

Datele oficiale arată că, în total, în Republica Moldova au decedat peste 30 lucrători medicali din cauza Covid-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram