Organizația Mondială a Sănătății a raportat duminică o creştere record a numărului de cazuri de coronavirus la nivel global. Aceasta, în condițiile în care în 24 de ore au fost confirmate peste 230.000 de cazuri la nivel global, scrie Digi24.ro.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Statele Unite, Brazilia, India şi Africa de Sud.

Decesele au rămas constante la nivel global, la aproximativ 5.000 pe zi, potrivit Mediafax.

Cazurile globale de coronavirus se apropie de 13 milioane, potrivit agregatorului de statistici al Universității Johns Hopkins.

În aceste condiții, Organizația Mondiala a Sănătății a avertizat că țările afectate ar trebui să ia în calcul noi restricții, după ce relaxarea din ultimele două luni a dus la agravarea pandemiei de COVID-19.

Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii. Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”, a pus Michael Ryan, directorul OMS responsabil pentru programul de urgențe.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!