/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

„Epopeea cu angajarea răspunderii Guvernului s-a finalizat”. Cabinetul de miniștri condus de Chicu rămâne

missing
13 iulie 2020, ora 09:50

Cabinetul de miniștri în frunte cu premierul Chicu nu va fi demis pentru asumarea răspunderii pentru cele patru proiecte de legi. Niciun deputat nu a depus o moțiune de cenzură pe acest subiect, iar cele 72 de ore rezervate au expirat. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința cu șeful statului și Președinta Parlamentului din 13 iulie.

„Epopeea cu angajarea răspunderii Guvernului pe acele patru proiecte, în special rectificarea bugetului, s-a finalizat ieri. Ieri s-au epuizat acele 72 de ore pentru care deputații le-au avut pentru a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, respectiv acestor proiecte. Din câte ne-a informat doamna Președintă a Parlamentului nu este depusă asemenea moțiune”, a declarat Chicu.

Premierul a mai sus că respectiv proiectele date urmează să fie semnate în Parlament și trimise Președintelui spre Promulgare. „Sper că pe parcursul săptămânii aceste proiecte vor fi promulgate astfel încât să putem începem implementarea lor”, a mai spus Chicu.

Totuși, acesta s-a referit și la sesizarea depusă la Curtea Constituțională de deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, prin care a solicitat celei din urmă să se pronunțe dacă cele patru proiecte de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspundere, printre care se numără și modificarea bugetului, au fost adoptate în mod constituțional.

„O să vedem care o să fie mai departe evoluțiile pe această cale, dar sper foarte mult ca aceste proiecte atât de necesare cetățenilor și economiei vor intra in vigoare, vor fi implementate. Iar interesele politice ale unor cetățeni vor rămâne doar interese și nu vor afecta ceea ce așteaptă cetățenii în primul rând”, a declarat Chicu.

Deputatul Munteanu a solicitat CCM să se pronunțe asupra constituționalității asumării răspunderii de către Guvern

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram