Cabinetul de miniștri în frunte cu premierul Chicu nu va fi demis pentru asumarea răspunderii pentru cele patru proiecte de legi. Niciun deputat nu a depus o moțiune de cenzură pe acest subiect, iar cele 72 de ore rezervate au expirat. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința cu șeful statului și Președinta Parlamentului din 13 iulie.

„Epopeea cu angajarea răspunderii Guvernului pe acele patru proiecte, în special rectificarea bugetului, s-a finalizat ieri. Ieri s-au epuizat acele 72 de ore pentru care deputații le-au avut pentru a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, respectiv acestor proiecte. Din câte ne-a informat doamna Președintă a Parlamentului nu este depusă asemenea moțiune”, a declarat Chicu.

Premierul a mai sus că respectiv proiectele date urmează să fie semnate în Parlament și trimise Președintelui spre Promulgare. „Sper că pe parcursul săptămânii aceste proiecte vor fi promulgate astfel încât să putem începem implementarea lor”, a mai spus Chicu.

Totuși, acesta s-a referit și la sesizarea depusă la Curtea Constituțională de deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, prin care a solicitat celei din urmă să se pronunțe dacă cele patru proiecte de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspundere, printre care se numără și modificarea bugetului, au fost adoptate în mod constituțional.

„O să vedem care o să fie mai departe evoluțiile pe această cale, dar sper foarte mult ca aceste proiecte atât de necesare cetățenilor și economiei vor intra in vigoare, vor fi implementate. Iar interesele politice ale unor cetățeni vor rămâne doar interese și nu vor afecta ceea ce așteaptă cetățenii în primul rând”, a declarat Chicu.

Deputatul Munteanu a solicitat CCM să se pronunțe asupra constituționalității asumării răspunderii de către Guvern

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!