Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă continuă campania de prevenire a înecurilor. Activitatea a avut loc în zilele de odihnă pe malurile lacurilor și râurilor din localitățile Chirolovca și Balabanu, raionul Taraclia, pe plaja iazului din municipiul Cahul, dar și în localitatea Crihana Veche, UTA Găgăuzia.

Angajații IGSU au instruit peste 350 de persoane privind respectarea regulilor de securitate la scăldat. Salvatorii IGSU au împărţit pliante informative, dar şi au comunicat cetățenilor despre riscurile în cazul nerespectării regulilor de comportament pe apă, dar și despre acordarea primului ajutor în cazul unei situații de înec. Mai mult, persoanele au fost informate că scăldatul în perioada caniculară este strict interzis.

În perioada estivală, oamenii sunt rugați să evite aflarea pe malurile bazinelor acvatice nedotate cu stații de salvare, iar maturii sunt îndemnați să-și monitorizeze strict minorii pentru a evita aflarea acestora fără supraveghere în preajma râurilor și lacurilor.

Totodată, cetățenii au fost îndrumați la capitolul riscului de înec în stare de ebrietate, fiind menționat faptul că consumul băuturilor alcoolice înainte scăldatului este interzis. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, 37 persoane printre care 4 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

Campania de prevenire a înecurilor desfășurată de IGSU al MAI are drept scop reducerea accidentelor pe apă și va continua pînă la sfărșitul perioadei estivale în toate raioanele țării.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!