/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Râul Bâc prinde viață! 2 km din albie vor fi curățați în cel mult o lună și jumătate

missing
13 iulie 2020, ora 18:25

Râul Bâc prinde viață! Astăzi au început lucrările de curățare a albiei acestuia, de pe teritoriul municipiului Chișinău, mai exact, în perimetrul str. Mihai Viteazul – Feredeului. Costul total al proiectului este în sumă de 3,5 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul municipal pentru a curăța peste 2 km din albia râului.

Termenul de realizare a lucrărilor este de o lună şi jumătate.

Decizia de curățare a râului a fost luată de comun cu membrii comisiei situații excepționale, în urma inundațiilor din zonă. În acest context, comisia a analizat situația și a venit cu propuneri concrete pentru a identifica cele mai rezonabile soluții.

Lucrările vor fi efectuate de un agent economic care a câștigat o licitație în acest sens încă în 2017 și a mai efectuat lucrări pe porțiunea Mihai Viteazul – Petru Rareș.

Contractul de proiect a fost în valoare de 34 de milioane lei și au fost executate lucrări în sumă de 2 milioane de lei. Astfel, au fost reamplasate rețelele din albie, iar proiectul a fost sistat din lipsă de bani.

Potrivit responsabililor de la Primărie, unul dintre motivele pentru care strada Albișoara este inundată în urma ploilor abundente este faptul că râul Bâc este înnămolit și plin cu deșeuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram