Râul Bâc prinde viață! Astăzi au început lucrările de curățare a albiei acestuia, de pe teritoriul municipiului Chișinău, mai exact, în perimetrul str. Mihai Viteazul – Feredeului. Costul total al proiectului este în sumă de 3,5 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul municipal pentru a curăța peste 2 km din albia râului.

Termenul de realizare a lucrărilor este de o lună şi jumătate.

Decizia de curățare a râului a fost luată de comun cu membrii comisiei situații excepționale, în urma inundațiilor din zonă. În acest context, comisia a analizat situația și a venit cu propuneri concrete pentru a identifica cele mai rezonabile soluții.

Lucrările vor fi efectuate de un agent economic care a câștigat o licitație în acest sens încă în 2017 și a mai efectuat lucrări pe porțiunea Mihai Viteazul – Petru Rareș.

Contractul de proiect a fost în valoare de 34 de milioane lei și au fost executate lucrări în sumă de 2 milioane de lei. Astfel, au fost reamplasate rețelele din albie, iar proiectul a fost sistat din lipsă de bani.

Potrivit responsabililor de la Primărie, unul dintre motivele pentru care strada Albișoara este inundată în urma ploilor abundente este faptul că râul Bâc este înnămolit și plin cu deșeuri.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!