/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Covid-19 la Mănăstirea din Chițcani. Un preot a murit, iar un călugăr diagnosticat cu coronavirus a fugit

missing
14 iulie 2020, ora 14:45

Un preot de la Mănăstirea Noul Neamț din satul Chițcani, regiunea transnistreană, diagnosticat cu Covid-19, s-a stins, iar un călugăr testat pozitiv la noul coronavirus a fugit de la mănăstire. Așa zisele autorități de la Tiraspol susțin că, în total, la mănăstirea din Chițcani au fost confirmate 17 cazuri de COVID-19.

Potrivit presei de stânga Nistrului, un călugăr diagnosticat cu Covid-19 a părăsit teritoriul mănăstirii și s-a îndreptat spre dreapta Nistrului.

Între timp, la mănăstirea Noul Neamț din satul Chițcani, regiunea transnistreană, încă șase persoane au fost diagnosticate cu Covid-19. Printre cei diagnosticați se numără bărbați cu vârstele cuprinse între 33 și 84 de ani.

Acum zece zile, pe 4 iulie, un focar de infecție cu Covid-19 a izbucnit la mănăstirea de călugări Noul Neamț din satul Chițcani, regiunea transnistreană. Atunci, 11 persoane s-au dovedit a fi contaminate. Testarea în masă la mănăstire a fost efectuată după ce anterior au fost depistate primele două cazuri de infectare.

În Republica Moldova au fost confirmate 19 439 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1321 în Transnistria. Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 652.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram