/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Declarația Ministerului de Externe privind evenimentele recente de la frontiera azero-armeană

missing
14 iulie 2020, ora 15:53

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova urmărește cu îngrijorare evenimentele de la frontiera azero-armeană, unde în ultimele zile au avut loc ciocniri armate, soldate, inclusiv, cu pierderi de vieți omenești.

„MAEIE exprimă condoleanțe familiilor celor căzuți și face apel către părțile implicate să se abțină de la aplicarea forței, să depună în continuare eforturi sporite pentru evitarea escaladării situației și identificarea unei soluții politice durabile bazate pe respectul principiilor și normelor de drept internațional”, se spune într-un comunicat al instituției.

Reprezentanții ministerului precizează că Republica Moldova se pronunță pentru soluționarea pe cale pașnică a situației de conflict în baza respectului pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Azerbaidjan în granițele sale recunoscute internațional.

Lupte cu tancuri și artilerie la granița dintre Armenia și Azerbaidjan. Patru soldați au fost uciși

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram