/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/FOTO/ Scurgere de produse petroliere în râul Nistru la frontiera dintre R.Moldova și Ucraina

missing
14 iulie 2020, ora 18:02

Mai mulți litri de produse petroliere s-au scurs în râul Nistru în urma avariei unei șalupe. Incidentul a avut loc luni, 13 iulie, în orașul Moghileov-Podolsk din regiunea Vinnița a Ucrainei.

Despre aceasta a scris pe Facebook președintele Inspectoratului Ecologic de Stat al țării vecine, Andrei Malevannîi. Potrivit lui, specialiștii au prelevat probe de apă la locul accidentului și în aval pentru a efectua analiza detaliată. Inspectorul a promis să comunice mai târziu rezultatele verificării.

Moghilev-Podolsk este un oraș de frontieră, iar pe celălalt mal al Nistrului se află orașul moldovenesc Otaci. Apa din Nistru este folosită ca apă potabilă în multe localități atât din Ucraina, cât și din R.Moldova, inclusiv la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram