/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

În atenția deținătorilor de patentă. CNAS anunță termenul până când puteți ridica ajutorul de șomaj

missing
15 iulie 2020, ora 16:19

Deținătorii de patentă cărora li s-a stabilit ajutorul de şomaj în perioada stării de urgenţă şi care până la momentul actual nu au primit banii prin intermediul oficiilor poştale pot să-i ridice până pe 30 iulie curent.

Potrivit Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS), banii nesolicitați de către deținătorii de patentă vor fi restituiți de către oficiile poștale pe contul corespunzător CNAS şi nu vor mai fi direcționați către beneficiari.

Potrivit Direcţiei generale finanţe, CNAS a transferat până în prezent 6,3 milioane de lei pentru 3 867 de beneficiari de această prestație. Sursa de finanțare a ajutorului de șomaj este bugetul de stat.

Totodata, CNAS a transferat 8,2 milioane de lei din bugetul asigurărilor sociale pentru 5 005 șomeri asigurați, care la fel își pot ridica banii de la prestatorii de servicii de plată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram