/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ședință la Guvern privind crearea platformelor industriale multifuncționale. Ce s-a decis

15 iulie 2020, ora 09:27

Prim-ministrul a convocat o ședință cu responsabilii din Guvern privind crearea celor 16 platforme industriale multifuncționale în raioanele din țară. Chicu a solicitat urgentarea activităților legate de conectarea zonelor industriale la rețelele de infrastructură și a măsurilor de atragere a investitorilor în aceste regiuni.

„Guvernul a alocat 50 milioane de lei pentru crearea platformelor industriale. La etapa actuală, avem terenurile identificate. Stabiliți planuri de acțiuni pentru pregătirea tehnică a fiecărei platforme industriale, astfel încât să avansăm în lansarea acestor zone”, se spune într-un comunicat al Executivului.

La şedință s-a decis crearea unui grup de lucru mixt, constituit din specialişti ai MEI, Agenției de Investiții, MAEIE, APP şi alții, care vor seta în comun planul de acțiuni şi vor monitoriza implementarea acestora.

Participanții au accentuat importanța implicării active a Agenției de Investiții, a birourilor comerciale, a Ambasadorilor Republicii Moldova peste hotare, dar și a diplomaților acreditați în țara noastră în scopul promovării oportunităților platformelor industriale.

La discuții au participat ministrul Economiei și Infrastructurii, conducerea MADRM, a MAEIE, a Agenției Proprietăți Publice, administratorul ZEL Bălți, dar și reprezentantul Agenției de Investiții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram