/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Drama unui motociclist care în urma unui accident a rămas în scaunul de rotile. „Viteza m-a făcut să-mi pierd mințile”

missing
15 iulie 2020, ora 20:24

Împătimiți de viteză și dornici de senzații tari, motocicliștii sunt, deseori, implicați în accidente rutiere. În ultima jumătate de an, pe drumurile din țară s-au produs peste o sută de coliziuni cu implicarea lor, în urma cărora nouă persoane și-au pierduta viața. Pentru a le aminti despre responsabilitate de care trebuie să dea dovadă când conduc, poliția națională le-a dedicat motocicliștilor un spot video emoționant.

„Cele mai fericite momente din viața mea au fost pe aceste două roți. Viteza și motorul m-au făcut să-mi pierd mințile.”

În spotul prezentat de polițiști sunt ilustrate urmările unui accident de motocicletă, provocat de consumul de alcool. Un tânăr, care puțin mai devreme apare în timp ce bea bere, urcă mai apoi la ghidon, având și o pasageră. Într-o intersecție, în care a ieșit fără să se asigure, acesta a fost accidentat de o mașină. În urma impactului, motociclistul rămâne tot pe două roți, însă de data aceasta în scaunul cu rotile.

“ Eram cel mai tare și nu credeam că mi se poate întâmpla ceva rău, dar într-o secundă… Acum unicile roți pe care voi merge vor fi aceste.”

Și alți motocicliști sunt de acord cu mesajul poliției. De trei ani, Dumitru Boroda conduce o motocicletă. Deși spune că motorul puternic îi oferă un cocteil de emotii, există și linii roșii pe care nu le încalcă.

DUMITRU BORODA, MOTOCICLIST: „Chem toți motocicliștii să respecte atât regulamentul circulației rutiere și să evite consumul băuturilor alcoolice dacă planifică să urce călare pe motocicletă. Cei care vor să conducă o motocicletă trebuie să știe că da este o plăcere o adrenalină dacă știi să o mânuiești, dar este și o responsabilitate enormă.”

Și pentru Vadim, motocicleta este, de opt ani, cel mai bun prieten. Bărbatul este convins că alcoolul și condusul reprezintă o combinație fatală.

VADIM DALINSCHI, MOTOCICLIST: „Alcoolul este, desigur, dăunător, iar la volan te omoară. La ghidonul motocicletei, adrenalina care o primești de la viteză și puterea motocicletei se mărește de la gradul din pahar.”

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în ultimele șase luni, pe drumurile din țară s-au produs peste o sută de accidente cu implicarea motocicliștilor. Nouă persoane au murit, iar altele 106 au fost rănite. Posesorii de motociclete sunt îndemnați să se echipeze corespunzător și să conducă prudent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram