/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Martorii, despre incendiul de la Bălți: „Mi-a fost frică, fumul era dens și negru”

missing
15 iulie 2020, ora 20:16

Incendiu de proporții la Bălți. Un depozit de păstrare a vatei minerale a fost cuprins de flăcări în această dimineață. Patru echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea focului. Potrivit salvatorilor, flăcările au afectat o suprafață de 200 de metri pătrați, iar materialele de construcție au fost făcute scrum. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Municipiul Bălți a fost acoperit cu fum negru în această dimineață, după ce un depozit, în care se păstra vată minerală și poliesteren, a luat foc. Potrivit martorilor, flăcările s-au răspândit cu repeziciune și riscau să cuprindă o altă construcție din apropiere.

„A fost un incendiu, fum se vedea. Mi-a fost frică, fumul era dens și negru. Posibil a fost un scurtcircuit. Poate de la un flex, poate de la un muc de țigară”.

„Eu am venit și aici ardea. Era jale mare”.

Patru echipaje de pompieri au luptat cu flăcările minute în șir. Aceștia au reușit să localizeze incendiul, înainte ca focul să ajungă la o conductă de gaze.

„Conducta s-a încălzit de la flacără și gata. Conducta este din metal, nu e din plastic”

Potrivit pompierilor, jumătate din depozit a fost salvat.

LILIANA PUȘCAȘU, OFIȚER DE PRESĂ, IGSU: „Angajații Inspectoratului au reușit să localizeze arderea, fără ca aceasta să distrugă în totalitate depozitul. În urma incendiului a fost afectată suprafața de 200 de metri pătrați a construcției.”

Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, construcția arsă este neautorizată și a fost ridicată cu mai multe abateri.

IGOR LUNGU, ȘEF SECȚIE, DIRECȚIA SITUAȚII EXCEPȚIONALE, BĂLȚI: „La 10:05 au intervenit pompierii, în număr de 12 persoane. Ardea cu flacără deschisă depozitul de pe teritoriul întreprinderii”.

Administratorul depozitului, care se află pe teritoriul unei întreprinderi, a refuzat să vorbească cu jurnaliștii.

„Domnișoară, vă rog să plecați de aici. Eu vă rog”.

Circumstanțele și cauza de producere a incendiului urmează a fi stabilite.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram