O petiție prin care se cere revenirea elevilor la școală din 1 septembrie a fost transmisă Guvernului, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Avocatului Poporului.

Autoarea petiției Valeria Kuznețova spune că învățământul la distanță nu este accesibil tuturor copiilor și nu este calitativ. La fel, elevilor le lipsește comunicarea față în față cu profesorul și cu colegii de clasă.
În petiție se menționează că, de când copiii învață de la distanță (impuși de situația epidemiologică, n.r.), autoritățile nu au întreprins suficiente măsuri pentru a asigura accesul la educație pentru toți copii, dar și condiții de muncă pentru profesori. Nu s-a luat în vedere nici faptul că elevii din clasele primare nu pot să folosească independent tehnica de calcul și au nevoie de supraveghere, în timp părinții trebuie să meargă la muncă.

Kuznețova spune că petiția a fost semnată de peste 700 de părinți, și sper că la mijlocul lunii august, autoritățile vor oferi un răspuns pozitiv petiționarilor și vor asigura condițiile necesare pentru desfășurarea orelor pe timp de pandemie.

Tânăra a precizat că va informa, ulterior, despre răspunsul pe care îl va primi de la autorități.

Petiția vine în contextul în care, la această etapă, nu există nicio previzibilitate legată de modalitatea de organizare a noului an de studii. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării nu a emis nicio decizie în acest sens.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!