/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Peste 700 de părinți cer deschiderea școlilor din 1 septembrie

15 iulie 2020, ora 14:33

O petiție prin care se cere revenirea elevilor la școală din 1 septembrie a fost transmisă Guvernului, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Avocatului Poporului.

Autoarea petiției Valeria Kuznețova spune că învățământul la distanță nu este accesibil tuturor copiilor și nu este calitativ. La fel, elevilor le lipsește comunicarea față în față cu profesorul și cu colegii de clasă.
În petiție se menționează că, de când copiii învață de la distanță (impuși de situația epidemiologică, n.r.), autoritățile nu au întreprins suficiente măsuri pentru a asigura accesul la educație pentru toți copii, dar și condiții de muncă pentru profesori. Nu s-a luat în vedere nici faptul că elevii din clasele primare nu pot să folosească independent tehnica de calcul și au nevoie de supraveghere, în timp părinții trebuie să meargă la muncă.

Kuznețova spune că petiția a fost semnată de peste 700 de părinți, și sper că la mijlocul lunii august, autoritățile vor oferi un răspuns pozitiv petiționarilor și vor asigura condițiile necesare pentru desfășurarea orelor pe timp de pandemie.

Tânăra a precizat că va informa, ulterior, despre răspunsul pe care îl va primi de la autorități.

Petiția vine în contextul în care, la această etapă, nu există nicio previzibilitate legată de modalitatea de organizare a noului an de studii. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării nu a emis nicio decizie în acest sens.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram