/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/UPDATE. FOTO. VIDEO/ Veteranii au blocat bd. Ștefan cel Mare, în zona Parlamentului. „Nu ne-au auzit!”

missing
16 iulie 2020, ora 10:55

UPDATE: Combatanții au blocat bd. Ștefan cel Mare, în zona Parlamentului. „Nu ne-au auzit”, spun veteranii.

În fața veteranilor a ieșit deputatul Chiril Moțpan.

Mai mulți veterani protestează în fața Parlamentului „față de inactivitatea Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova în aprobarea cerințelor sociale ale veteranilor de război”. Combatanții și-au manifestat nemulțumirea față de inacțiunile statului în legătură cu posturile ilegale din zona de securitate de la Nistru, dar și că nu le-au fost acordate polițe de asigurare medicală gratuite.

Aceștia cer o întrevedere oficială cu președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi și cu democratul Alexandru Jizdan pentru a le prezenta pachetul cu revendicările pentru îmbunătățirea situației economice a veteranilor.

La discuții cu combatanții au ieșit doar câțiva deputați din opoziție, inclusiv Oazu Nantoi și Alexandru Slusari.

„Noi constatăm că așa numitul conflictul transnistrean s-a transformat într-un business murdar. Noi, reprezentanții opoziției, vrem să curmăm această practică rușinoasă, fraudarea alegerilor, vrem o guvernarea onestă, care să înțeleagă durerile veteranilor, vă promitem că aceste revendicări vor fi nu doar pe masa Parlamentului, dar vor fi pentru noi un capital cu care vom merge înainte ca să avem  guvernarea onestă”, a spus deputatul Oazu Nantoi.

„Unde s-a mai văzut o mai mare umilință ca veteranii de război să își ceară drepturile zi de  zi?”, a spus un veteran de război.

De asemenea, veteranii s-au mai plâns că ar fi intimidați ca să nu participe la proteste, iar transportatorii ar fi fost avertizați să nu transporte combatanții la Chișinău la protest.

Alexandru Slusari a dat citire mai multor revendicări care îi vizează pe veterani și vor fi prezentate azi în Legislativ.

Imagini de la fața locului:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram