/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Ştiai asta? Sistemul de climatizare din maşinile Bugatti este capabil să răcorească un apartament cu trei camere

missing
16 iulie 2020, ora 18:17

Mașinile pe care le face Bugatti în prezent, fiind vorba despre un singur model – Chiron – şi variaţiile sale, au un sistem de aer condiționat atât de puternic încât pot deservi chiar şi un apartament! Un alt lucru la fel de curios este că responsabil de dezvoltarea sistemului a fost o femeie, inginerul Julia Lemke, doctor în științe tehnice.

Controlul climei pe maşinile Bugatti este asigurat prin două condensatoare, un aparat de aer condiționat central și un compresor. Sistemul oferă un flux de aer refrigerat de până la 9.5 metri, dacă s-ar măsura în lungime. Această putere mare se datorează faptului că Bugatti are un aspect de poziţionare centrală a motorului și însuşi un benzinar gigantic de 8.0 litri cu 16 cilindri poziţionaţi în W.

Situat chiar în spatele scaunelor, motorul încălzește în mod constant cabina, iar sistemul de aer condiţionat performant a fost dezvoltat şi pentru a se “confrunta” cu această problemă, în susţinerea confortului pasagerilor. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram