Mașinile pe care le face Bugatti în prezent, fiind vorba despre un singur model – Chiron – şi variaţiile sale, au un sistem de aer condiționat atât de puternic încât pot deservi chiar şi un apartament! Un alt lucru la fel de curios este că responsabil de dezvoltarea sistemului a fost o femeie, inginerul Julia Lemke, doctor în științe tehnice.

Controlul climei pe maşinile Bugatti este asigurat prin două condensatoare, un aparat de aer condiționat central și un compresor. Sistemul oferă un flux de aer refrigerat de până la 9.5 metri, dacă s-ar măsura în lungime. Această putere mare se datorează faptului că Bugatti are un aspect de poziţionare centrală a motorului și însuşi un benzinar gigantic de 8.0 litri cu 16 cilindri poziţionaţi în W.

Situat chiar în spatele scaunelor, motorul încălzește în mod constant cabina, iar sistemul de aer condiţionat performant a fost dezvoltat şi pentru a se “confrunta” cu această problemă, în susţinerea confortului pasagerilor. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!