Viitorul pe care ni-l imaginăm de atâtea ori, privind filme SF, se întâmplă astăzi, crede Florin Cazac, un tânăr din Republica Moldova care este cu roboții la „per tu” și învață zeci de copii și adolescenți, cum să-i creeze și să-i manevreze. Acum aproape un an, datorită lui Florin și echipei lui, numele Republicii Moldova a răsunat ca fiind învingător la unul dintre cele mai prestigioase competiții internaționale de robotică – First Global Challenge 2019, care a avut loc în Dubai și la care au participat echipe din 190 de țări. Cu Florin am discutat despre cum e să educi campioni, cum să ții pasul cu generațiile noi și ce ar trebui să facă statul, ca să nu mai exportăm creieri peste hotare, dar ca tinerii dotați să fie motivați să rămână acasă. OPTimiștii, un proiect susținut de Moldtelecom.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!