Ambasadorul Republicii Moldova în Italia, Anatolie Urecheanu, a discutat cu Consilierul Diplomatic din cadrul Ministerului Sănătății al Italiei, Manuel Jacoangeli, despre ridicarea interdicției de intrare pe teritoriul peninsulei a cetățenilor moldoveni. 

„Discuțiile s-au axat pe situația sanitară de moment din ambele țări ca urmare a pandemiei provocate de COVID 19. În același timp, au fost abordate și posibilitățile de ridicare a măsurilor restrictive impuse la călătoria persoanelor și a transportului. Totodată, a fost abordată și fortificarea cooperării între Republica Moldova și Italia pe domeniul ocrotirii sănătăți și pregătirii cadrelor medicale”, se arată într-un comunicat al ambasadei.

Pe 14 iulie curent, premierul Italian a semnat un decret lege care prevede că până pe 31 iulie rămân în vigoare reglementările prin care se interzice intrarea în Italia, a persoanelor care în ultimile 14 zile s-au aflat în Republica Moldova. De asemenea, sunt suspendate zborurile directe și indirecte către și dinspre țara noastră.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!