Ambasadorul Republicii Moldova în Italia, Anatolie Urecheanu, a discutat cu Consilierul Diplomatic din cadrul Ministerului Sănătății al Italiei, Manuel Jacoangeli, despre ridicarea interdicției de intrare pe teritoriul peninsulei a cetățenilor moldoveni. 

„Discuțiile s-au axat pe situația sanitară de moment din ambele țări ca urmare a pandemiei provocate de COVID 19. În același timp, au fost abordate și posibilitățile de ridicare a măsurilor restrictive impuse la călătoria persoanelor și a transportului. Totodată, a fost abordată și fortificarea cooperării între Republica Moldova și Italia pe domeniul ocrotirii sănătăți și pregătirii cadrelor medicale”, se arată într-un comunicat al ambasadei.

Pe 14 iulie curent, premierul Italian a semnat un decret lege care prevede că până pe 31 iulie rămân în vigoare reglementările prin care se interzice intrarea în Italia, a persoanelor care în ultimile 14 zile s-au aflat în Republica Moldova. De asemenea, sunt suspendate zborurile directe și indirecte către și dinspre țara noastră.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!