Din ce în ce mai mult, în tot mai multe mașini, producătorii obişnuiesc să înlocuiască panourile cu comutatoare fizice din cabină cu unele tactile multifuncționale, acestea fiind realizate fie sub forma unor suprafeţe cu feedback haptic, fie sub forma unor monitoare.

Între timp, experții au tras deja în această privinţă, de mult timp, un semnal de alarmă: ecranele tactile sunt periculoase pentru că îi obligă pe șoferi să fie mai distrași de la drum.

Aceste constatări au fost confirmate acum de Ministerul Transporturilor din Marea Britanie, care a recunoscut că acestea se fac vinovate de decese înregistrate, dar și de rănile grave primite într-un accident. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!