/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

O femeie internată la „Sf. Arhanghel Mihail” cu Covid - 19, găsită moartă azi-dimineață în baie. Apelul alarmant al doctorilor

missing
17 iulie 2020, ora 11:37

Ca cutremurător la Spitalul „Sf. Arhanghel Mihail” cu profil Covid – 19 din Chișinău. O pacientă internată la începutul acestei luni, după ce s-a infectat cu coronavirus, a fost descoperită moartă azi-dimineață în baia salonului de spital. Femeia, în vârstă de 48 de ani, s-ar fi strangulat cu furtunul de la duș.

Nenorocirea s-ar fi întâmplat spre dimineață. Pacienta, starea de sănătate a căreia era deja destul de bună, ar fi intrat în baie aproape de ora 05:00. Pentru că trecuseră deja mai bine de 15 minute și femeia nu mai ieșea, colegele sale de cameră au chemat medicul de gardă.

„A fost solicitat medicul reanimatolog, poliția, s-a intervenit rapid, dar femeia nu a putut fi salvată”, ne-a spus Veronica Țugulschi, șefa Unității de Primiri Urgente (UPU) de la Spitalul „Sf. Arhanghel Mihail”.

Femeia fusese internată la Spitalul „Sf. Arhanghel Mihail” pe 3 iulie. După 14 zile de tratament, se simțea mult mai bine.

„Pacienta era în stare stabilă, renghenologic. Mâine urma să i se ia testul repetat, dacă era negativ, trebuia să meargă acasă. Hemodinamic era stabiliă, saturația cu oxigen era foarte bine, era în stare relativ satisfăcătoare”, ne-a explicat Țugulschi.

Potrivit doctoriței Veronica Țugulschi, femeia ar fi devenit însă depresivă.

„Noi am luat măsuri. Cu doamna a discutat șefa secției și medicul care a tratat-o, mereu au încurajat-o”, a  spus șefa UPU.

Specialista spune că asemenea situații sunt frecvente în rândurile pacienților care dezvoltă infecția cu coronavirus. Dacă unii dintre ei devin doar depresivi, alții se confrunt cu crizele de agresivitate.

„Asta e o manifestare neurologică, care din păcate se manifestă în ultimul timp la unii pacienți, anume la a 13-a a 14-a zi de boală și prespune dereglări de genul la agresivitate, dereglări cognitive, instabiliatate psiho-emoțională, depresii severe, toate astea includ afectarea sistemului nervos central, indirect de către Covid – 19”, a spus doctorița.

Crizele nervoase se pot manifesta în diferite etape ale infecției.

„Sunt pacienți care se externează, ne sună și ne spun că prezintă agresivitate față de rude. Eu personal am transferat 5 pacienți la psihiatrie, care au manifestat psihoze acute, pe care anterior nu le-au avut”, a mai spsu Veronica Țugulschi, șefa UPU de la Spitalul „Sf. Arhaghel Mihail”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram