Președintele Partidului Democrat (PD) Pavel Filip a făcut publice sumele cu care ar fi fost ademeniți deputații PD pentru a părăsi fracțiunea. Politicianul spune că acestea variază între 250 de mii de euro și un milion de dolari. Banii au fost propuși de reprezentanții Partidului „Pro Moldova” și Partidului „Șor”, spune Filip.

„Eu cunosc colegii care au depus depoziții la Procuratura Generală (PG). Sumele (pentru a părăsi fracțiunea) au fost în creștere. Cu o lună, două în urmă, una din colegele noastre mi-a spus că a fost un sol la ea și a făcut oferta: 250 de mii de euro dacă pleci în grupul Candu, 300 de mii de euro dacă ești de acord să treci în Partidul „Șor”. Ultima ofertă făcută unei colege de a noastre a fost de un milion de dolari”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Îi vom contacta pe reprezentanții celor două fracțiuni vizate pentru reacții.

Menționăm că, cel puțin 15 deputați atât din partea socialiștilor cât și democraților au depus depoziții la PG privind tentativa de corupere.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!