Cel mai periculos loc din UE pentru pietoni se află chiar peste râul Prut! România înregistrează atât cel mai mare număr de decese în trafic, cât și cea mai mare rată de mortalitate printre pietoni din întreaga Uniune Europeană, potrivit unui raport recent al Eurostat.

Numărul deceselor pietonilor l-a depășit pe cel al tuturor celorlalte categorii de participanți la trafic din România, inclusiv al șoferilor și pasagerilor. Într-un interviu pentru CGTN Europe, expertul moldovean în siguranță rutieră Ilie Bricicaru a declarat că viteza este un “criminal rutier absolut”.

“În România, majoritatea drumurilor care traversează țara trec prin orașe mici, comune și sate. Fiind fără intersecții aglomerate, semafoare sau aglomerații de trafic cum ați găsi într-un oraș mare, viteza rutieră este menținută ridicată și peste limită, crescând frecvența și gravitatea accidentelor – în special în rândul pietonilor locali”. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!