/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Moldcell - o nouă donație pentru instituțiile medicale. A oferit zece ventilatoare pulmonare pentru opt spitale din țară

missing
21 iulie 2020, ora 10:03

Moldcell continuă să fie alături de eroii din prima linie de luptă cu noul coronavirus. Pentru a-i ajuta pe medicii în misiunea lor dificilă precum și pentru a contribui la creșterea numărului de persoane însănătoșite, unul din cei mai mari operatori de telecomunicații mobile din Republica Moldova a oferit astăzi 10 ventilatoare pulmonare pentru opt spitale din țară cu profil COVID. Evenimentul de predare a acestora a avut loc la Institutul de Medicină Urgentă.

IRINA STRAJESCU, director comunicări, Moldcell: „Medicii sunt eroii noștri. Din prima zi a pandemiei oferim minute gratuite, trafic internet gratuit, prânzuri gratuite, pentru ca să se simtă mai bine. Wifi gratuit pentru spitalul de la Moldexpo, 5000 de combinezoane și astăzi 10 ventilatoare pulmonare”.

Chiar si la nivel mondial este o cerere imensă pentru aparate de ventilație pulmonară. Compania Moldcell a depus un efort enorm pentru a le aduce anume în Moldova, pentru că țara noastra are o mare nevoie de ele. O donație foarte valoaroasă și o necesitate stridentă pentru sistemul de sănătate afirmă, reprezentanții spitalelor.

MIHAI CIOBANU, director, Institutul Medicină Urgentă: „Această solidaritate socială manifestată de compania Moldcell va avea o importanță deosebită în tratamentul pacienților”.

SVETLANA CHIȘLARU, vicedirector medical a S.C.M. „Sfântul Arhanghel Mihail”: Spitalul municipal Arhanghil Mihail vrea să aducă sincere mulțumiri, tot respectul pentru implicarea companiei Moldcell în asigurarea unui aparat în ajutorul pacienților critici”.

ANDREI UNCUȚA, director Spitalul Clinic Republican: „Cunoașteți cu toții că ventilatorul este un element indispensabil din cadrul terapiei intensive. Utilizarea lor, la moment, este o importantă acțiune pentru salvarea pacienților”.

MARINA GOLOVACI, secretar de stat, Ministerul Sănătății: „Țin să aduc mulțumiri companiei Moldcell, pentru parteneriatul pe care-l avem încă de la începutul pandemiei. Este foarte important acest suport, deoarece fiecare aparat de ventilație artificială este un număr de vieți salvate”.

Astfel, Institutul de Medicină Urgentă și Spitalul Clinic Republican vor beneficia de câte două ventilatoare, iar la Arhanghelul Mihail, Sfânta Treime, Numărul 1 și cele din Bălți, Cahul și Comrat va ajunge câte un ventilator pulmonar.

CAROLINA BUGUIAN, Vice Director General Moldcell: „Sperăm că aceste ventilatoare vor salva multe vieți și rata de însănătoșire per republică va fi mult mai mare. Doar ventilatoarele au costat de peste trei milioane de lei. A fost o luptă crâncenă de a le aduce în Republica Moldova”.

Familia Moldcell susținută de acționarul său CG Cell va continua să sprijine spitalele din Republica Moldova. Acțiunile companiei de până acum pentru susținerea medicilor, clienților, pacienților, profesorilor și elevilor depășește opt milioane de lei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram