/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/INFOGRAFIC/ Producția industrială s-a micșorat față de aceeași lună a anului trecut cu peste 12 la sută

22 iulie 2020, ora 07:21

Producția industrială s-a micșorat față de luna corespunzătoare a anului precedent cu 12,5 la sută, ca urmare a descreșterii în industria extractivă -14,8%, în industria prelucrătoare -13,4% și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat -0,9%.

Doar câteva activități economice au înregistrat creșteri în luna mai anul curent față de aceeași lună a anului precedent. Potrivit Biroului Național de Statistică (BNS), Industria alimentară în ansamblu a înregistrat o creștere de 13,5% . Creșteri substanțiale s-au înregistrat la activitățile:

– fabricarea uleiurilor și grăsimilor vegetale și animale – de 4,5 ori;
– fabricarea produselor de morărit, a amidonului și produselor din amidon – cu 20,0%;
– prelucrarea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor – cu 14,3%;
– producția, prelucrarea și conservarea cărnii și a produselor din carne – cu 2,3%.

Foto: Facebook/ BNS

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram