Război în Ucraina, ziua 398: Tancuri donate și explozii la Kiev! Rusia avertizează Armenia, iar Zelenski are o profeție alarmantă

/DOC/Și-a angajat fiul. Directorul unei școli sportive din Capitală riscă să fie demis

23 iulie 2020, ora 08:46

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința directorului Școlii Sportive nr. 8 din Chișinău, Oleg Postolachi, care ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Potrivit materialelor din dosar, în anul 2017 – Postolachi, aflându-se în exercitarea funcției de conducător și-ar fi angajat fiul în cadrul instituției, în privința căruia a soluționat un șir de cereri și acte administrative.

Astfel, de pe urma actelor juridice și administrative semnate de tatăl său- fiul ar fi beneficiat de remunerări în funcție, sporuri de performanță, muncă prin cumul și concediu, timp de doi ani și jumătate.

În cadrul controlului, inițiat în rezultatul unei sesizări, inspectorul de integritate a stabilit că – directorul școlii sportive a încălcat prevederile legale prin nedeclararea conflictului de interese și nesoluționarea acestuia, conform modului și termenului stabilit de lege.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv – inspectorul de integritate va sesiza Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău în vederea inițierii procedurii de demitere de funcție a subiectului.

În rezultatul acestor acțiuni, subiectul vizat riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, pentru o perioadă de 3 ani. Acesta ar putea fi inclus și în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Actul de constatare poate fi contestat în instanța de contecios administrativ.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram