/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Chicu: Miercuri Guvernul va aproba hotărârea de începere a negocierilor privind creditul rusesc

missing
27 iulie 2020, ora 09:25

Premierul Chicu anunță că Guvernul va aproba miercuri hotărârea de începere a negocierilor cu Federația Rusă în privința creditului.

„Miercuri vom aproba hotărârea de Guvern care oficial lansează aceste negocieri și sperăm ca într-o perspectivă nu prea îndelungată să semnăm un nou acord cu Rusia care va lua în considerare și decizia Curții Constituționale”, a declarat Chicu, afirmând că acele peste patru miliarde de lei sunt prevăzute în buget, iar în cazul în care acești bani nu vor veni, vor fi dificultăți la finanțarea deficitului bugetar.

Tot miercuri va fi aprobat acordul de finanțare – asistența macrofinanciară de 100 mln de euro din partea Uniunii Europene. „Miercuri vom aproba acest acord. El a fost semnat atât de Guvern, cât și de Comisia Europeană”, a precizat Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram