Juventus a devenit campioană a Italiei, pentru a noua oară la rând. Echipa lui Cristiano Ronaldo și-a asigurat trofeul cu două etape înainte de finalul sezonului. În cele două meciuri care au mai rămas, starul portughez vrea să marcheze cât mai multe goluri, pentru a câștiga și titlul de cel mai bun marcator.

Juventus își prelungește șefia în Italia pentru încă un an. Nici în acest sezon, adversarii nu au putut pune în pericol supremația „Bătrânei Doamne”. În etapa cu numărul 36, „Juve” și-a adjudecat matematic trofeul, după ce a trecut cu 2 la 0 de Sampdoria lui Ranieri.

Golurile lui Juventus au fost înscrie de Federico Bernardeschi și Cristiano Ronaldo. Cel din urmă a ajuns deja la 31 de reușite în acest sezon. Mai multe decât el are doar Ciro Immobile. Atacantul lui Lazio a reușit un hattrick contra lui Hellas Verona și a ajuns la 33 de goluri.

Pentru Juventus acest titlu este al nouălea consecutiv și al 36-lea din toate timpurile. Pentru ultima dată, o altă echipă, în afară de „Juve”, a triumfat în Italia, în 2011. Este vorba despre AC Milan, care încă era reprezentată de generația lui Gattuso, Pirlo sau Seedorf.

REPORTER: ALEX MACOVEI

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!