Autoritățile bulgare au permis celor 32 de moldoveni și patru membri ai companiei de transport, care au rămas blocați la granița dintre Turcia şi Bulgaria, să tranziteze teritoriul țării pentru a ajunge în Republica Moldova. Permisiunea s-a făcut cu titlul de excepție. Informația a fost oferită pentru IPN de către purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAIE), Daniel Vodă.

Răspunsul Bulgariei vine ca urmare unei solicitări a misiunii diplomatice moldovenești din Sofia. Daniel Vodă a precizat că intrarea în Bulgaria a cetățenilor statelor terțe, inclusiv ai Republicii Moldova, este interzisă în continuare în perioada 15-31 iulie, cu excepția cazurilor când se atestă o situație umanitară dificilă.

Pasageri moldoveni au rămas blocați la granița dintre Turcia şi Bulgaria săptămâna trecută, în timp ce se întorceau acasă de la odihnă. În tot acest timp, ei au fost cazați la un hotel din Turcia de către compania transportatoare.

Persoanele care pornesc la drum sunt îndemnate să consulte alertele de călătorie, care sunt actualizate în fiecare zi de vineri a săptămânii. Acestea sunt plasate și pe paginile de Facebook, și pe pagina oficială a ministerului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!