/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

PDM cere în judecată Agenției Servicii Publice anularea deciziei de înregistrare a partidului „Pro Moldova”

missing
27 iulie 2020, ora 16:57

Partidul Democrat anunță că a adresat o cerere de chemare în judecată a Agenției Servicii Publice (ASP) pentru a anula decizia de înregistrare a formaţiuni „Pro Moldova”. Fracţiunea PDM a semnat şi o scrisoare către Agenţia Servicii Publice în care cere anularea înregistrării Partidului politic ”Pro Moldova”.

Într-un comunicat al PDM, aceștia afirmă că motivul invocat este că formaţiunea a fost înregistrată ilegal ca partid, cu grave încălcări ale legislaţiei:

1.Astfel, se interzice înregistrarea unei denumiri care: a) coincide sau, după cum constată organul înregistrării de stat, se aseamănă cu denumirea unei alte persoane juridice deja înregistrate; b) coincide cu o marcă înregistrată în Republica Moldova sau cu o marcă notorie străină. De menţionat că în Registrul persoanelor juridice pe pagina web a Agenţiei Servicii Publice mai sunt înregistrate persoane juridice care conţin denumirea ”Pro Moldova” şi anume – Asociaţia Obştească „PRO MOLDOVA SOCIAL”, Asociaţia pentru Modernizare şi Integrare Europeană ”Millenium Pro Moldova”, Asociaţia Obştească Liga Tinerilor pentru Drepturile Omului ”Pro Moldova” , care au fost înregistrate anterior datei de 18.06.2020.

2.Totodată, nu a fost prezentată permisiunea corespunzătoare acordată solicitantului, în condiţiile stabilite de Guvern, pentru a folosi în denumirea persoanei juridice a denumirii oficiale a statului şi anume ”Moldova”, condiţie obligatorie prevăzută de lege.

3. Nu a fost prezentată lista membrilor partidului politic, în număr de cel puţin de patru mii, cu îndeplinirea condiţiei ca membrii acestuia să fie domiciliaţi în cel puţin jumătate din unităţile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea din Republica Moldova, dar nu mai puţin de 120 de membri în fiecare din unităţile administrativ-teritoriale menţionate.

Precizăm că liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a catalogat aceste demersuri drept abuz, afirmând că au respectat toate procedurile legale pentru înregistrarea partidului.

/VIDEO/ Andrian Candu susține că PDM încearcă anularea înregistrării partidului Pro Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram