/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Legea ONG-urilor, publicată. Amendamentul care ar putea afecta activitatea TV8

missing
28 iulie 2020, ora 08:11

Legea ONG-urilor, una dintre condițiile impuse de Uniunea Europeană pentru a oferi o altă tranșă din asistența macro-financiară, a fost publicată în Monitorul Oficial. Însă, în textul publicat astăzi se regăsește și amendamentul care se răsfrânge negativ și asupra postului nostru de televiziune. Norma spune că în perioada campaniei electorale, organizația necomercială nu poate presta servicii și nu poate susține material sau gratuit concurenții electorali. De asemenea, i se interzice să facă agitație electorală.

Acest fapt ar putea afecta activitatea financiară a postului nostru, pentru că TV8, constituit în baza unui ONG, nu va putea plasa publicitate electorală cu plată în cadrul campaniilor electorale. Or veniturile din publicitate reprezintă o componentă importantă pentru bugetul instituției, iar prin această normă, TV8 va fi discriminat în cadrul campaniilor electorale.

Următoarele alegeri sunt cele prezidențiale, planificate să aibă loc pe 1 noiembrie. Publicarea legii are loc după ce acum două săptămâni, conducerea postului nostru a adresat o scrisoare președintelui Igor Dodon, în care a descris includerea acestui amendament, cu mențiunea că a fost admisă o eroare, iar acest lucru afectează activitatea postului de televiziune TV8.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram