Legea ONG-urilor, una dintre condițiile impuse de Uniunea Europeană pentru a oferi o altă tranșă din asistența macro-financiară, a fost publicată în Monitorul Oficial. Însă, în textul publicat astăzi se regăsește și amendamentul care se răsfrânge negativ și asupra postului nostru de televiziune. Norma spune că în perioada campaniei electorale, organizația necomercială nu poate presta servicii și nu poate susține material sau gratuit concurenții electorali. De asemenea, i se interzice să facă agitație electorală.

Acest fapt ar putea afecta activitatea financiară a postului nostru, pentru că TV8, constituit în baza unui ONG, nu va putea plasa publicitate electorală cu plată în cadrul campaniilor electorale. Or veniturile din publicitate reprezintă o componentă importantă pentru bugetul instituției, iar prin această normă, TV8 va fi discriminat în cadrul campaniilor electorale.

Următoarele alegeri sunt cele prezidențiale, planificate să aibă loc pe 1 noiembrie. Publicarea legii are loc după ce acum două săptămâni, conducerea postului nostru a adresat o scrisoare președintelui Igor Dodon, în care a descris includerea acestui amendament, cu mențiunea că a fost admisă o eroare, iar acest lucru afectează activitatea postului de televiziune TV8.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!