Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate susține că mai mulți membri ai Consiliului Superior al Magistraturii ar fi supuși unor presiuni din partea reprezentanților PSRM. Mulți dintre ei ar fi amenințați cu dosare penale, în care sunt vizate inclusiv rude. Actualul ministru, Fadei Nagacevschi spune că „nu poate crede că funcționează asemenea sisteme”.

„Din păcate, mai mulți membri ai CSM au spus și public, am și informație care nu a fost publică, că au fost supuși presiunilor din partea reprezentanților PSRM sau persoanelor apropiate pentru a vota anumiți candidați și pentru a lua anumite decizii anterioare. Nu știți cum se face lucrul ăsta? Se intentează un dosar penal pe fratele tău, pe soțul tău. Și s-a întâmplat asta, dvs știți că pe fratele domnului Musteață a fost intentat un dosar. Unii au rezistat, dar uneori te ajunge cuțitul la os și înțelegi că dacă nu votezi, ar putea suferi familia ta mai mult”, a declarat Stamate aseară la „Cutia Neagră” de la TV8, după ce Nagacevschi a spus că în CSM ar exista „corporativism”.

De cealaltă parte, ministrul Justiției a spus că „nu poate crede că funcționează asemenea sisteme”

„Dumneavoastră spuneți niște lucruri extrem de grave și pentru noi ar fi important să cunoaștem aceste lucruri. Eu nu pot să îmi închipui că funcționează asemenea sisteme în continuare. Eu permanent permanent am vazăut că funcționează înțelegeri în CSM la anumite etape”, a spus în replică Fadei Nagacevschi, menționând membrii CSM își promovează unul altuia interesele, dar ceea ce spuneți dumneavoastră cp se utilizează instrumente de șantaj, pentru mine, chestia asta e incredibilă”, a spus în replică Fadei Nagacevschi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!