/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Stamate spune că membrii CSM sunt supuși unor presiuni din partea PSRM. Nagacevschi: Eu nu pot să îmi închipui

missing
29 iulie 2020, ora 13:43

Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate susține că mai mulți membri ai Consiliului Superior al Magistraturii ar fi supuși unor presiuni din partea reprezentanților PSRM. Mulți dintre ei ar fi amenințați cu dosare penale, în care sunt vizate inclusiv rude. Actualul ministru, Fadei Nagacevschi spune că „nu poate crede că funcționează asemenea sisteme”.

„Din păcate, mai mulți membri ai CSM au spus și public, am și informație care nu a fost publică, că au fost supuși presiunilor din partea reprezentanților PSRM sau persoanelor apropiate pentru a vota anumiți candidați și pentru a lua anumite decizii anterioare. Nu știți cum se face lucrul ăsta? Se intentează un dosar penal pe fratele tău, pe soțul tău. Și s-a întâmplat asta, dvs știți că pe fratele domnului Musteață a fost intentat un dosar. Unii au rezistat, dar uneori te ajunge cuțitul la os și înțelegi că dacă nu votezi, ar putea suferi familia ta mai mult”, a declarat Stamate aseară la „Cutia Neagră” de la TV8, după ce Nagacevschi a spus că în CSM ar exista „corporativism”.

De cealaltă parte, ministrul Justiției a spus că „nu poate crede că funcționează asemenea sisteme”

„Dumneavoastră spuneți niște lucruri extrem de grave și pentru noi ar fi important să cunoaștem aceste lucruri. Eu nu pot să îmi închipui că funcționează asemenea sisteme în continuare. Eu permanent permanent am vazăut că funcționează înțelegeri în CSM la anumite etape”, a spus în replică Fadei Nagacevschi, menționând membrii CSM își promovează unul altuia interesele, dar ceea ce spuneți dumneavoastră cp se utilizează instrumente de șantaj, pentru mine, chestia asta e incredibilă”, a spus în replică Fadei Nagacevschi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram