Întreprinderile mici și mijlocii (IMM) din Republica Moldova vor beneficia de un acces mai mare la finanțare datorită unor noi fonduri de sprijin oferite de Uniunea Europeană și Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare.

Împrumutul suplimentar de cinci milioane de euro va fi acordat de BERD, pentru creditare, Grupului Mobiasbanca-OTP, fiind susținut de subvenții UE în cadrul liniei de credit EU4Business-BERD.

„Aș dori să subliniez angajamentul UE de a sprijini IMM-urile ca element-cheie pentru dezvoltarea economică incluzivă. Succesul economic al Republicii Moldova depinde în mare măsură de succesul IMM-urilor, iar greutatea de a accesa finanțe este unul dintre principalele obstacole în dezvoltarea lor, în special, în această perioadă dificilă”, a declarat Peter Michalko, ambasadorul UE la Chișinău.

„Linia de credit EU4Business-BERD, incluzând împrumuturi, subvenții și asistență tehnică, este unul dintre instrumentele UE ce va contribui la diminuarea consecințelor economice ale crizei COVID-19. Aceste resurse suplimentare vor ajuta companiile din Republica Moldova să-și crească nivelul de competitivitate și să profite de oportunitățile oferite de Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător”, a menționat ambasadorul Uniunii Europene.

Noul împrumut acordat Grupului Mobiasbanca-OTP completează două dintre cele anterioare de zece milioane de euro și 20 de milioane de euro, de la lansarea programului în 2016. Până în prezent, linia de credit EU4Business-BERD a oferit peste 65 de milioane euro la cinci bănci locale partenere pentru împrumuturi cu peste 230 de companii care beneficiază deja de program.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!