Începând cu 1 august, în regiunea transnistreană, va fi reluat transportul internațional de pasageri. Cetățenii din stânga Nistrului vor putea trece posturile ilegale din zona de securitate fără permisul așa-numitor autorități de la Tiraspol. Oamenii vor avea posibilitatea să efectueze deplasări în Ucraina și Federația Rusă, scrie tsv.md.

Cetățenii vor avea la dispoziție 12 ore pentru a trece posturile ilegale din zona de securitate și a reveni înapoi în regiunea transnistreană. Pasagerii vor fi obligați să procure bilete doar de la casele autogărilor și să le păstreze până la revenire.

În prezent, frontiera cu Ucraina o pot trece doar cei stabiliți în regiunea transnistreană care dețin cetățenia țării vecine. Următoarea săptămâna se va decide când vor fi puse în vânzare biletele către Moscova și Sankt-Petersburg. Dar pentru efectuare unei vizite în Federația Rusă va fi nevoie de permisiunea așa-numitor autorități de la Tiraspol.

În prezent, Rusia, de asemenea, permite intrarea în țară doar a propriilor cetățeni sau a celor care au prezentat motive elocvente, precum nevoia de studii sau vizitarea rudelor.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!