După 17 august se expun la vânzare acțiunile „Metalferos”, iar prețul inițial al pachetelor de acțiuni ale statului este de 900 de milioane de lei. Despre aceasta a anunțat directorul Agenției Proprietăți Publice (APP) Ghenadie Țipordei, în cadrul ședinței de astăzi, 31 iulie, a Guvernului.

„Metalferos” este societate pe acțiuni. Acțiunile sunt expuse spre vânzare la bursa de valori prin intermediul bursei. Valoarea de start este de 900 de milioane de lei, iar licitația va fi efectuată după 17 august”, a declarat Țipordei.

Ziarul de Gardă scrie că Vladimir Plahotniuc, fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova, anunțat în căutare de organele de drept de la Chișinău, a avut drept de semnătură sau a fost beneficiar la cel puțin trei companii care au beneficiat în ultimii ani, direct sau indirect, de zeci de milioane de dolari de pe urma unor contracte cu Metalferos, societate pe acțiuni în care statul deține pachetul majoritar.

Potrivit unei investigații a ZdG, banii intrau în conturile companiilor afiliate lui Plahotniuc, inclusiv în perioada când acesta deținea funcții publice, doar că nici banii, nici firmele nu se regăseau în declarațiile de avere și interese ale fostului politician.

Organele de drept dețin aceleași documente pe care ZdG le-a analizat. Dar, de mai bine de opt luni, dosarul penal în care se examinează aceste circumstanțe, care duc și spre urmele unui deputat din actuala coaliție majoritară din Parlament, rămâne pe masa procurorilor.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!