99 de copii infectați cu COVID-19 sunt internați în spitalele de țară. Despre aceasta au comunicat reprezentanții Ministerului Sănătății într-un comunicat de presă, în care au fost prezentate și informațiile actualizate privind situația epidemiologică. 

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 400 sunt stare gravă, dintre care 39 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată, 1156 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi – în stare satisfăcătoare.

În tratament la domiciliu se află în continuare 2 538 de pacienți cu forme ușoare de COVID–19, iar 6 158 de persoane au finalizat cu vindecare tratamentul la domiciliu, fiind monitorizate în continuare de către medicul de familie.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 3 281 de cazuri de infectare în rândul angajaților sistemului de sănătate, printre care: medici – 825 , asistenți medicali- 1 477, infirmieri – 621, personal auxiliar – 358.

Alte 229 de persoane au fost tratate și externate. În total, 17 269 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 771 au decedat.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 24 343 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1542 în regiunea transnistreană.

Măsurile de protecție în sănătate publică:

-respectarea distanței sociale între persoane de minim 1 metru;

-respectarea regulilor de igienă a mâinilor;

-respectarea regulilor de igienă respiratorie;

-respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele cărora li se stabilește regimul respectiv;

-respectarea măsurilor impuse de autorități de către persoanele fizice și juridice care se află în teritoriile sau instituțiile cu regim de carantină;

-monitorizarea personală de fiecare persoană fizică a stării de sănătate;

-purtarea măștilor în transportul public, spațiile comerciale și spații publice închise, în situația în care nu poate fi respectată distanța socială/fizică. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!