auto

După turci, şi polonezii prezintă prototipurile unor maşini electrice naţionale sub noul brand Izera

31 iulie 2020, ora 13:10
Distribuie:

După turci, iată că şi polonezii vor avea automobile electrice naţionale proprii! Acum câteva ore, compania poloneză ElectroMobility a susținut o prezentare online a prototipurilor acestor maşini, care vor fi lansate pe piaţă peste câţiva ani (în 2023) sub nou formatul brand Izera (nume inspirat de munții Jizera din vestul țării, de la hotarul cu Republica Cehă).

ElectroMobility este de fapt o asociere comună a patru companii de stat poloneze, care deţin câte 25% din acţiuni: PGE Polska Grupa Energetyczna SA, Energa SA, Enea SA şi Tauron Polska Energia SA.

Ca şi în cazul noii mărci auto turceşti, ideea unei “mașini naționale” a fost inițiată și este controlată integral de guvernul Poloniei. Află mai multe şi vezi cum arată automobilele, pe AutoBlog.MD

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram