După turci, iată că şi polonezii vor avea automobile electrice naţionale proprii! Acum câteva ore, compania poloneză ElectroMobility a susținut o prezentare online a prototipurilor acestor maşini, care vor fi lansate pe piaţă peste câţiva ani (în 2023) sub nou formatul brand Izera (nume inspirat de munții Jizera din vestul țării, de la hotarul cu Republica Cehă).

ElectroMobility este de fapt o asociere comună a patru companii de stat poloneze, care deţin câte 25% din acţiuni: PGE Polska Grupa Energetyczna SA, Energa SA, Enea SA şi Tauron Polska Energia SA.

Ca şi în cazul noii mărci auto turceşti, ideea unei “mașini naționale” a fost inițiată și este controlată integral de guvernul Poloniei. Află mai multe şi vezi cum arată automobilele, pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!