/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Substanțe toxice, provenite din Ucraina, depistate de SIS într-o fâșie forestieră, în Glodeni

missing
31 iulie 2020, ora 15:45

Circa 20 de kg de mercur au fost depistate de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) astăzi, 31 iulie, într-o fâșie forestieră, în apropierea unui teren agricol, lângă satul Fundurii Noi, raionul Glodeni.

Mercurul, provenit din Ucraina, a fost depistat într-un container cu patru tuburi metalice, care era camuflat și îngropat într-o fâșie forestieră din apropierea terenului agricol.

În urma depistării substanțelor toxice, angajații SIS au solicitat intervenția unui grup de salvatori care au preluat mercurul și au decontaminat locul în care era plasat acesta.

Ofițerii SIS încearcă să stabilească persoanele care dețineau capsulele cu mercur, precum și eventualii beneficiari finali ai substanțelor ridicate.

În cazul identificării și stabilirii vinovăției persoanelor implicate în păstrarea și transportarea substanțelor toxice, aceștia riscă amendă în mărime de la 550 la 950 unități convenționale sau închisoare de până la trei ani.

Mercurul este inclus în top zece ale celor mai toxice substanțe pentru om potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cu recomandarea de evitare a contactelor directe și expunerii prelungite.

Foto: SIS

Foto: SIS

Foto: SIS

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram