Guvernu a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, 31 iulie, majorarea salariilor cu 30% pentru lucrătorii din sistemul medical începând cu 1 septembrie curent. 

Scopul de bază a proiectului constă în majorarea cu 30% a mărimii salariilor de funcție al personalului medical precum și a salariilor de funcție a bioinginerilor medicali, șoferilor ambulanțelor și șoferilor autosanitarelor din serviciul Aviasan.

Cheltuielile necesare pentru majorarea salariilor sunt estimate pentru anul 2020 la circa 362 de milioane lei, de care vor beneficia, ca rezultat al acestor majorări circa 42 de mii 900 de persoane care ocupă funcțiile enunțate mai sus.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!