Guvernul promite să aloce peste 70 de mii de lei pentru reparația mai multor locuințe din raionul Ștefan Vodă, afectate de ploile torențiale și grindina de la începutul unii iulie. Decizia ar fi fost luată azi la Comisia pentru Situații Excepționale.

De asemenea, vor fi alocate mijloace financiare și pentru reabilitarea drumurilor din localitățile Misovca, Costești și Horăști din raionul Ialoveni, la fel distruse în urma ploilor.

Pentru lichidarea consecințelor incendiului produs în clădirea Inspectoratului de poliție din orașul Rezina, Comisia a decis alocarea unui milion de lei din Fondul de Intervenție pentru reparația acoperișului.

„Cel mai mare număr de solicitări de despăgubiri rămâne a fi cel din domeniul agriculturii. Astăzi vom definitiva Regulamentul privind repartizarea celor 200 de milioane de lei alocați de Guvern în acest sens. De aceea, solicit colegilor din cadrul instituțiilor responsabile ca efectuarea plăților către agenții economici afectați să se facă cât mai rapid”, a spus premierul Ion Chicu,.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!