Poliţia Republicii Moldova pregăteşte procesul de evacuare în masă a maşinilor parcate neregulamentar! Noile prevederi şi reguli, aprobate de Guvern cu modificări în ziua de 17 iunie 2020, au intrat în vigoare şi acum autorităţilor nu le rămâne decât să aleagă agentul/agenţii economici care se va/vor ocupa de ridicarea, transportarea, depozitarea şi restituirea mijloacelor de transport evacuate în procesul de constatare a contravenţiilor.

Potrivit noilor reglementări, agenții constatatori din cadrul Poliției pot dispune ridicarea mijlocului de transport în situația în care conducătorul a fost înlăturat de la conducere și nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor, dacă vehiculul a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare, dacă mijlocul de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public sau în cazul în care este necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârșirea contravenţiei.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi, procedura de ridicare transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport va fi realizată de agenții economici care urmează a fi contractaţi de către Inspectoratul General al Poliţiei în urma unei licitații publice. Află mai multe şi vezi care este caietul de sarcini pentru licitaţia publică, pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!