/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Sturza, despre alegerile prezidențiale din toamnă: Năstase să facă un pas în spate

missing
31 iulie 2020, ora 08:40

Fostul premier al R. Moldova, Ion Surza, spune că Andrei Năstase ar trebui să se retragă din cursa electorală, în favoarea candidatei PAS, Maia Sandu la viitoarele alegeri prezidențiale. Declarația a fost făcută de Sturza în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul TV8.

Fostul premier susține că deși Năstase are meritul său, candidatul dreptei este Maia Sandu. „Noi trebuie să apreciem la justa valoare contribuția domnului Năstase la ceea că noi avem astăzi în Republica Moldova, nu-l avem pe Plahotniuc, iar regimul lui Dodon este decât o copie a regimului Plahotniuc. În politică nu există dragoste, obligație, există o conjunctură, iar asta trebuie să înțeleagă dumnealui”, a declarat Sturza.

Totuși, potrivit lui în cazul în care la scrutinul prezidențial participă atât Năstase, cât și Sandu atunci opoziția se va lupta între ei.

„Andrei Năstase este un politician de 3 %, va face o mare defavoare partidului dacă merge mai departe, este pe cale să nu mai intre în Parlament. Candidatul de dreapta este Maia Sandu, așa a fost soarta să fie ea candidatul la aceste alegeri. Ar fi un caz ideal ca domnul Năstase să facă un pas în spate, să nu candideze, să susțină candidatura pe dreapta. Așa, el cel puțin salvează partidul. Ar putea ajunge la o înțelegere. Dumnealui ar mai avea șanse în anumite condiții, Maia Sandu să câștige alegerile prezidențiale, iar după asta să fie alegeri parlamentare anticipate, unde ei vor merge împreună și vor face un scor foarte bun. Astfel, o să fie capabili să impună un nou guvern și o nouă formulă de guvernare, unde partidul Platforma DA și domnul Năstase o să poată să aibă un loc destul de decent”, a declarat fostul premier. Potrivit lui, acest lucru este posibil doar în condițiile în care domnul Năstase nu va participa la alegeri, iar discuțiile să aibă loc în timpul apropiat.

„Maia Sandu nu este un candidat, este un fenomen. Trebuie să susținem acest fenomen, să câștigăm aceste alegeri, iar ea trebuie să înțeleagă și să întindă o mână de ajutor”, a mai declarat Ion Sturza.

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe data de 1 noiembrie. Până acum și-au anunțat participarea Andrei Năstase – Platforma DA, Maia Sandu – Partidul Acțiune și Solidaritate, Octavian Țîcu – Partidul Unității Naționale și Dorin Chirtoacă – Mișcarea Politică Unirea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram