/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Oamenii nu renunță la conservele pentru iarnă, chiar dacă prețurile la legume sunt mari

31 iulie 2020, ora 20:49

Forfotă mare la Piața Centrală. Echipați cu măști de protecție, oamenii cumpără legume și fructe pentru conserve. Nu se știe cât durează pandemia, spun ei. Chiar dacă prețurile sunt mai mari decât anul trecut, comercianții afirmă că au cumpărători, doar că procură cantități mai mici de legume. Potrivit lor, scumpirile au loc din cauza secetei.

Această doamnă a venit la piață de dimineață, să cumpere legume pentru a le conserva. Femeia spune că își face rezerve, deoarece nu se știe când se temină pandemia.

MARGARITA, CUMPĂRĂTOARE: „De toate am să pun. Nu am să mă uit că-i scump. Mi-am făcut 10 bănci de castraveți de 700 de gr, și mă uit după harbuji. Mă duc să văd cât sunt ardeii.

Ardeii s-au dovedit a fi prea scumpi, pentru bugetul femeii, care spune că, în timpul săptămânii, legumele sunt mai ieftine decât în weekend.

MARGARITA, CUMPĂRĂTOARE: „Eu vreau mai ieftin, pentru că pe mine buzunarul nu mă lasă. Ieri a fost și patru și șase și cinci, da azi iată”.

Unii oameni spun că prețurile bat la buzunar și vor pune în cămară mai puține conserve.

„Mai puțin, e foarte scump”.

„Prețurile la unele produse sunt normale, altele pipărate. Evident că, ca anul trecut, nu reușesc să congelez”.

Deși în acest an prețurile la legume sunt mai mari, vânzătorii spun că nu duc lipsă de cumpărători.

LUDMILA, VÂNZĂTOARE: „Cumpărători sunt destui, prețurile la roșii drept că s-au scumpit. Poate că din cauza secetei. Acestea-s de import, astea sunt ale noastre, ale noastre sunt 20, cele de import 14.

LILIANA, VÂNZĂTOARE: „Criza asta pe toți îi afectează, nu le permite să ia câte 5 kilograme, 3 kilograme i-au câte un kilogram, jumătate de kilogram”.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, prețurile la produsele alimentare au crescut, în acest an, cu 8,48 la sută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram