/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Primăria a început evacuarea gheretelor cu flori, de lângă o piață din sectorul Buiucani

31 iulie 2020, ora 20:57

Una câte una, dispar gheretele cu flori, de lângă piața de pe strada Alba Iulia, din Chișinău. După ce acum două săptămâni primarul general al Capitalei a avertizat proprietarii să elibereze benevol gheretele, astăzi autoritățile au recurs la demontarea și evacuare forță a acestora. Potrivit reprezentanților Primăriei, autorizația agentului economic era expirată de patru ani. 

Dis-de-dimineață, muncitorii au început lucrările de demontare forțată a celor 20 de gherete cu flori, de pe trotuarul din preajma unei piețe, din sectorul Buiucani al Capitalei, cunoscută ca piața „Delfin”. Asta după ce proprietarii au refuzat să le elibereze benevol. Deși inițial au refuzat să conlucreze cu autoritățile, ulterior, comercianții s-au conformat.

SERGIU BOLGARI, INGINER RESPONSABIL: „Poate și o zi, poate și câteva zile, poate și câteva săptămâni, nu se știe. Deodată, s-au indignat, dar acum conlucrează cu noi. Arată unde să le punem, să nu stricăm materialele, să nu le fure”.

Supărați pe acțiunile autorităților, proprietarii gheretelor spun că au actele în regulă și nu le este clar motivul evacuării unităților comerciale.

De ce demontează? – Întrebați-i pe dânșii. Noi nu știm nimic.Ne scot și gata, da care-i motivu…”

Unii trecători au susținut decizia autorităților de a demonta gheretele. Alții însă au spus că nu-i deranjează și că acestea sunt o sursă de venit pentru comercianți.

„În principiu, nu ar fi rău să curețe orașul. Este încărcat și îngust. Altă chestie este să construiască ceva bun și comod în loc”.

„ Dacă aduce un venit pentru Chișinău, pentru oameni, pentru ce să le demonteze?”

Contactat de TV8, pretorul sectorului Buiucani a menționat că evacuarea gheretelor a început odată cu mandatul actualului primar de Chișinău. Până acum, peste 100 de unități au fost deja demontate.

VADIM BRÎNZANIUC, PRETOR, SECTORUL BUIUCANI: „Vor fi toate demontate, care au actele expirate sau care sunt amplasate cu anumite încălcări. Nu le poți face pe toate deodată. Și vreau să vin cu un apel către cei care au și știu că au probleme cu anumite construcții, să le demonteze singuri”.

Mai mult, reprezentanții primăriei spun că autorizația agentului economic a expirat încă în anul 2016, iar de atunci nu s-a achitat nimic în bugetul municipal. În locul pavilionului cu gherete va fi amenajat trotuarul.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram