/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

A fost prelungit termenul de aplicare a mecanismului de subvenționare a întreprinderilor și organizațiilor necomerciale

missing
01 august 2020, ora 12:03

Termenul de aplicare a mecanismului de subveționare a întreprinderilor și organizațiilor necomerciale, care au instituit șomaj tehnic și/sau staționare, a fost prelungit până la 31 august curent. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Guvern.

Potrivit Vicepremierului Serghei Pușcuța, această măsură a fost luată pentru atenuarea efectelor negative generate de situația epidimiologică asupra economiei ca urmare a prelungirii stării de urgență în sănătate publică pe teritoriul Republicii Moldova până la 31 august curent.

Proiectul de Hotărâre nu implică alocarea resurselor financiare suplimentare, iar implementarea acestuia se încadrează în cuantumul resurselor prevăzute în bugetul de stat, în acest sens.

Până în prezent au fost acordate subvenții pentru salarii/indemnizații aferente șomajului tehnic sau staționare, în cuantum de peste 31,5 milioane lei pentru 301 agenți economici.

Anterior, mecanismul de subvenționare a fost prelungit cu o lună, până la 31 iulie 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram