Termenul de aplicare a mecanismului de subveționare a întreprinderilor și organizațiilor necomerciale, care au instituit șomaj tehnic și/sau staționare, a fost prelungit până la 31 august curent. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Guvern.

Potrivit Vicepremierului Serghei Pușcuța, această măsură a fost luată pentru atenuarea efectelor negative generate de situația epidimiologică asupra economiei ca urmare a prelungirii stării de urgență în sănătate publică pe teritoriul Republicii Moldova până la 31 august curent.

Proiectul de Hotărâre nu implică alocarea resurselor financiare suplimentare, iar implementarea acestuia se încadrează în cuantumul resurselor prevăzute în bugetul de stat, în acest sens.

Până în prezent au fost acordate subvenții pentru salarii/indemnizații aferente șomajului tehnic sau staționare, în cuantum de peste 31,5 milioane lei pentru 301 agenți economici.

Anterior, mecanismul de subvenționare a fost prelungit cu o lună, până la 31 iulie 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!