La 96 de ani, Giuseppe Paterno s-a confruntat cu numeroase teste de la viață: o copilărie cu lipsuri, războiul și mai nou, pandemia de coronavirus. Dar nimic nu l-a împiedicat pe bătrânul veteran în cel De-al Doilea Război Modial să devină absolvent de facultate, potrivit mediafax.ro.

La 90 de ani s-a înscris la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității din Palermo. Miercuri, 29 iulie, a devenit cel mai în vârstă absolvent din mediul universitar italian. Bătrânul a primit cele mai înalte onoruri, fiind primul din clasa sa.

Paterno a mărturisit că nu i-a fost teamă de coronavirus, după ce a trecut prin sărăcie și război. Dar, a fost un pic neîncrezător atunci când a trebuit să participe la cursurile online. Acum că și-a luat diploma în istorie, Paterno își propune să se dedice scrisului.

„Proiectul meu pentru viitor este să mă dedic scrisului. Vreau să revizuiesc toate textele pe care nu am avut nici o șansă se le explorez până acum. Acesta este obiectivul meu”, a declarat Paterno.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!