/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Absolvent la 96 de ani! Bătrânul a fost cel mai în vârstă student de facultate din Italia

missing
01 august 2020, ora 09:24

La 96 de ani, Giuseppe Paterno s-a confruntat cu numeroase teste de la viață: o copilărie cu lipsuri, războiul și mai nou, pandemia de coronavirus. Dar nimic nu l-a împiedicat pe bătrânul veteran în cel De-al Doilea Război Modial să devină absolvent de facultate, potrivit mediafax.ro.

La 90 de ani s-a înscris la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității din Palermo. Miercuri, 29 iulie, a devenit cel mai în vârstă absolvent din mediul universitar italian. Bătrânul a primit cele mai înalte onoruri, fiind primul din clasa sa.

Paterno a mărturisit că nu i-a fost teamă de coronavirus, după ce a trecut prin sărăcie și război. Dar, a fost un pic neîncrezător atunci când a trebuit să participe la cursurile online. Acum că și-a luat diploma în istorie, Paterno își propune să se dedice scrisului.

„Proiectul meu pentru viitor este să mă dedic scrisului. Vreau să revizuiesc toate textele pe care nu am avut nici o șansă se le explorez până acum. Acesta este obiectivul meu”, a declarat Paterno.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram